Használati utasítás

Tisztítás és karbantartás

Porszívózás

Az új szőnyeg hosszabb életű és szebb kinézetű lesz, amennyiben rendszeresen porszívózzák. A porszívózás segíti megelőzni, hogy a szennyeződések a szőnyeg felületéről beivódjanak a szőnyeg szálai közé, ahol felhalmozódnak és a felület kopását okozzák. A rendszeres tisztításra a hagyományos, szívófejes típusú porszívó használatát ajánljuk. A forgó vagy rotációs kefével rendelkező, önjáró porszívó használata károsíthatja a szőnyeg és a dombor mintázat felületét.

A szöszösödés egy természetes jelenség a gyapjú szőnyegeknél. Javasoljuk, hogy a szőnyegeket rendszeresen forgassák, különösen olyan helyiségekben, ahol direkt napfény éri, mely hosszabb távon kiszívhatja a szőnyegek színét.

Foltok és kiöntött folyadékok

E kis balesetekkel kapcsolatos alapvető szabály, gyorsan kell cselekednünk. Itassuk fel a kiömlött folyadékot egy tiszta, fehér ruhával vagy papírtörlővel. Soha ne dörzsöljük, mivel ez tovább növeli a folt nagyságát. Amint a folyadékot felitattuk a folt külső szélétől a közepe felé haladva, egy enyhén nem maró szőnyegtisztító folyadékkal próbáljuk a foltot eltűntetni, egy tiszta ruha segítségével. Ne áztassuk el a szennyezett felületet, mert ez is növeli a folt nagyságát. Amint sikerült a foltot eltűntetnünk, egy papírtörlő segítségével itassuk fel a felesleges nedvességet. A makacsabb foltoknál ismételjük meg a fenti tevékenységet, amíg teljesen el nem tűnik a szennyeződés. Amennyiben a foltok nehezen, vagy nem távolíthatók el, javasoljuk egy professzionális tisztító cég igénybe vételét. A gyapjú alapanyagú vagy kézi tűzött technológiával készített szőnyegek vizes porszívózása, vagy vizes tisztítása nem javasolt.

A kézi munkával készült szőnyegekről

Szőnyegeink mind kézi munkával készülnek: kézi szőtt, kézi tűzött vagy kézi csomózott technológiával.
A kézi azt jelenti, hogy az emberi kézi munka mindegyik terméket egyedi darabbá varázsolja. Ennél fogva apróbb különbségek és eltérések lehetnek a színekben és a méretekben. Ez a tulajdonság a termék egyediségét erősíti és nem hibájának minősül. A Ligne Pure cég garantálja, hogy semmilyen gyerekmunka nem lett igénybe véve a szőnyegek gyártásának egyik fázisánál sem.

színek fehér bézs sárga narancs terrakotta rózsaszín pink piros bordó lila farmer kék királykék kék zöld barna fekete szürke
 

 

alapanyagok gyapjú nemezelt gyapjú polyester viszkóz kender kevert szál

 

technológia kézi tűzött kézi szőtt kézi csomózott bőr bőr
 

 

méretek 60x120 cm 140x200 cm 170x240 cm 200x300 cm 250x350 cm 230 cm

A monitoron látható színek eltérhetnek a valóságtól, kérjük, hogy megrendelése előtt győződjön meg az alapanyag pontos színéről.
Vásárlás esetén a különböző akciók és kedvezmények nem vonhatók össze.